Ons verhaal
Bavo, de Rebel in Rebel & Bakes
Met mijn levensmotto 'Live Fast, Die Slow' ging ik enkele jaren geleden op een rockabilly festival een koffie halen aan een drankstand. Een dame schonk me een plastic bekertje vol met zwart vocht uit een percolator. Het smaakte naar een muffe cafetaria van overjaars parochiaal centrum. Ik dacht; 'Dat kan anders. Dat kan beter. En daar wil ik voor zorgen!' En daar, tussen de warmbonkende tonen van een stand up bass, omringd door leer, jeans, tattoos in fifties sferen, ontstond de kiem van de koffietruck RebelBrew. Kwaliteitsvolle specialty koffie en heerlijke taartjes en gebak. Cocktails op basis van koffie en thees met karakter. Old fashioned Irish Coffee en homemade mocktails.
Na vier jaar met onze koffietruck op oldtimer ralleys, muziekfestivals, zomerbars en jaarmarkten, vond ik de tijd gekomen om die 'grote sprong' te maken. Een eigen koffiehuis. Afgelopen met mijn 30-jarige ingenieurscarrière en vanaf nu klanten warme en blije momenten geven. Onthaasting bieden in de crazy rat race van alledag.
Drink coffee... Do stupid things faster with more energy!
Nelle, de Bakes in Rebel & Bakes
De zoete dingen des levens maken alle dagen mooier.
Gepassioneerd door koken en lekker eten begon ik in een wilde bui aan het behalen van mijn koksdiploma. Zo kan ik mij sinds 2016 met een tikkeltje trots 'chefkok' noemen :)
Van bij de start van deze opleiding combineer ik mijn 'culinaire hobby' - vooral 's avonds - met mijn beroep als ir. architect overdag. De bijkomende passie voor koffie (barista) en chocolade (al ben ik altijd al een chocoladefreak geweest, maar een opleiding tot chocolatier kon er wel bij) werd aangewakkerd door samen met Bavo in de keuken te staan en al snel waagden we onze sprong om samen een koffietruck - en dan nu een koffiehuis - te starten. Hij de koffie, ik de taartjes: topcombo, net zoals wijzelf ;)
Mijn kennis en passie voor het koken wil ik natuurlijk ook graag delen, daarom organiseer ik leuke kookworkshops (met behulp van de Thermomix) in mijn Kookatelier Nelle bij ons thuis in Rijmenam. Leren, proberen, proeven, ... culinair waag ik mij al eens aan de iets specialere combinaties :) Ik ben niet meteen de persoon die een recept van naaldje tot draadje volgt, wat soms tot lekkere verrassingen leidt. Kom dus gerust zelf op ontdekking en geniet van het koken, het eten, het leven!
Mes nuits sont plus belles que vos jours. [R. Billetdoux]